natural medicine, cosmetics & well-being
reklama
Strona główna > Aktualności > Zmień nawyki - spróbuj kuchni japońskiej

Zmień nawyki - spróbuj kuchni japońskiej

lut 25, 2014

 

warsztat wegetariańskiego gotowania w stylu japońskim

6–9 marca

Dzięki warsztatom:

  • nauczysz się przygotowywać lekkie, różnorodne i zdrowe posiłki w stylu japońskim
  • zobaczysz jak uniknąć mąki, nabiału i ograniczyć niezdrowe tłuszcze
  • urozmaicisz swój kulinarny repertuar
  • własnoręcznie przygotujesz wegetariańskie maki sushi, japoński omlet, tempurę, doskonałą zupę miso
  • nauczysz się używać różnych odmian alg i wodorostów
  • poznasz podstawowe techniki oraz rodzaje produktów używanych w japońskiej kuchni
  • zdobędziesz kilka gotowych alternatyw na domowe śniadania a także lunch boxy i ryżowe „kanapki” dla dzieci - zaskoczysz swoich najbliższych:)
  • dostaniesz zestaw przepisów, słowniczek produktów diety japońskiej / makrobiotycznej oraz listę dobrych adresów

Używać będziemy warzyw, ziaren i przypraw dostępnych na naszym rynku.

W programie:

  • praktyczne warsztaty gotowania
  • przewodnik po japońskich produktach spożywczych
  • degustacja i nauka rozpoznawania różnych rodzajów japońskich herbat

Koszt: 800 PLN

(w tym trzy noclegi, całodniowe wyżywienie, warsztat gotowania, przepisy, warsztat herbaciany z degustacją)

harmonogram:

czwartek: 
18:00 - kolacja (początek warsztatu)
19:30 - wykład i pokaz slajdów (produkty, techniki, estetyka serwowania)

piątek:
9:00 - śniadanie
10:30 - warsztaty gotowania
14:00 - obiad
17:00 - warsztaty gotowania (przygotowanie do kolacji)
19:00 - kolacja

sobota:
9:00 - śniadanie
10:30 - warsztaty gotowania
14:00 - obiad
16:00 - degustacja i zabawa w rozpoznawanie japońskich herbat
19:00 - kolacja

niedziela:
9:00 - śniadanie
10:30 - warsztaty gotowania
14:00 - obiad i pożegnanie (koniec warsztatu)

Szczegółowy plan zajęć

Rezerwacja:

  • telefonicznie: 791 903 330
  • mailowo: kontakt@lipowydom.pl

 

Warsztaty poprowadzi Misia Sobczyńska, z wykształcenia japonistka, z domu wielbicielka gotowania. Spędziła rok ucząc się w szkole Drogi Herbaty w Kioto, gdzie szkoliła się w zakresie japońskiej sztuki gościnności, przygotowywania tradycyjnych posiłków oraz w sztuce ich serwowania. Pracowała w jednej z popularnych (uwzględnionej w rankingu “top 10”) japońskich restauracji w Londynie, oraz na warszawskim “Solcu 44”.

Aktualności z:

Treści z serwisu natmed.pl mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie, kontaktu pomiędzy Użytkownikiem Serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w naszym Serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie.