natural medicine, cosmetics & well-being
reklama
Strona główna > Zdrowa czytelnia > Zdrowa żywność i dieta > Kasza jaglana z suszonymi śliwkami.

Kasza jaglana z suszonymi śliwkami.

gru 18, 2013

 

Ogień  1,5 szklanki wrzącej wody, kilka wyłuskanych orzechów włoskich.

Ziemia   ½ szklanki kaszy jaglanej, szczypta cynamonu, łyżeczka sklarowanego masła, garść suszonych śliwek

Metal  szczypta imbiru

Woda  szczypta soli

Drzewo  nieco soku z cytryny

Ogień  nieco wrzącej wody

Ziemia  4 łyżeczki świeżo zmielonego siemienia lnianego

 

 

Do wrzącej wody dodaj orzechy, wypłukaną i odsączoną na sicie kaszę jaglaną, sparzone i drobno pokrojone śliwki suszone, cynamon, łyżeczkę sklarowanego masła, imbir i sól. Gotuj około 25 minut. Następnie odstaw z ognia, dodaj nieco soku z cytryny oraz tyle wrzącej wody, aby kasza miał konsystencje kremu. Na koniec wsyp świeżo zmielone siemię lniane i dobrze wymieszaj.

 

Bożena Żak Cyran

Jedz i żyj zgodnie z porami roku

Komentarze

Napisz odpowiedź




(Twój email nie będzie publicznie wyświetlany.)

Kod CAPTCHA

Kliknij w obrazek, żeby zobaczyć nowy kod.
Treści z serwisu natmed.pl mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie, kontaktu pomiędzy Użytkownikiem Serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w naszym Serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie.