natural medicine, cosmetics & well-being
reklama
Strona główna > Pomogło mi > MIÓD MANUKA NA BRZUCH I NIE TYLKO

MIÓD MANUKA NA BRZUCH I NIE TYLKO

cze 6, 2014

 

 

Od dłuższego czasu miałam problemy z żołądkiem, miałam fefluks i problemy z nadkwasotą,bóle brzucha. Po badaniach stwierdzono u mnie helikobakter. Przez jakiś czas, brałam już antybiotyki i leki hamujące wydzielanie kwasu żołądkowego. Niedawno przeczytałam w gazecie o leczniczych właściwościach miodu manuka. Po przeczytaniu bardzo liczyłam na to, że pomoże mi w moich dolegliwościach, i jako naturalny lek nie uszkodzi innych narządów, a je jeszcze wzmocni.



Teraz odstawiłam wszystkie leki i tylko Miód Manuka przyjmuję wierząc ze uratuje mój żołądek, tym bardziej że zniknęła już ta piecząca zgaga. Pierwszy raz od dawna nic mnie nie boli! Za to co oszczędzam na lekach - kupuję Miód Manuka! I tego jestem pewna, bo sprawdziłam na sobie - to działa!!! Naprawdę gorąco polecam - warto spróbować, bo można tylko zyskać!

 

Jeśli chcemy sobie kupić ten miód, to musimy zwrócić uwagę na factor jaki posiada. Im wyższy faktor tym ma silniejsze działanie, ale też jest droższy


 

Obecnie sprowadzamy 5 rodzajów miodów Manuka:

MGO 30+ = UMF 5
MGO 100+ = UMF 10+
MGO 250+ = UMF 16+
MGO 400+ = UMF 20+
MGO 550+ = UMF 25+
Oznaczenia te wskazują ilość naturalnego środka antybakteryjnego (methylglyoxalu) w miodzie i tak np. MGO 400+ oznacza, że produkt zamiera min. 400 mg/kg methylglyoxalu.


 

Nie ma sztywnych wytycznych, jak należy spożywać ten miód, ponieważ nie jest on lekarstwem, a środkiem spożywczym. Optymalną ilością jest jednak 1 łyżeczka 2-3 razy dziennie, na pół godziny przed posiłkiem. Można go rozpuścić w odrobinie letniej wody – nie zmniejszy to jego skuteczności. Dawkowanie takie jest na tyle uniwersalne, że powinno się sprawdzić w każdym przypadku, jednak jeżeli chcemy go stosować ze względu na konkretne schorzenie, najlepiej będzie, jeżeli zasięgniemy porady lekarza.

Faktycznie, wyniki badań opublikowane w 1994 dowiodły, że miód Manuka nawet podawany w niskim stężeniu 5% był w stanie całkowicie zatrzymać wzrost helicobacter pylori, a wykorzystywany w koncentracji na poziomie 20% roztworu całkowicie zabijał bakterie.

Polecam wszystkim cierpiącym na podonne schorzenia, warto spróbować coś naturalnego i nie martwić się o skutki działań ubocznych antybiotyków czy innych leków. Powodzenia!

Treści z serwisu natmed.pl mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie, kontaktu pomiędzy Użytkownikiem Serwisu a jego lekarzem. Serwis ma z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny. Przed zastosowaniem się do porad z zakresu wiedzy specjalistycznej, w szczególności medycznych, zawartych w naszym Serwisie należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie.